Aportacions a la dansa catalana, 2014: Conferència presentada per Xuriach.

imagen_previewEl 23 de novembre del 2014, va tenir lloc a l’Esbart Català de Dansaires, la darrera edició de la jornada de “Aportacions a la dansa catalana“. En aquesta ocasió es retia homenatge a Maria Rosa Alonso,figura essencial dins el panorama de la recerca i reconstrucció de la dansa catalana.

Es van presentar ponències sobre fons documentals, documentació històrica sobre balls i danses, dinamitzacions socials de poblacions i col·lectius, aplicacions de la dansa a l’ensenyament, presència del ball i la dansa en festes i altres aspectes relacionats amb el ball a Catalunya.

Entre els 20 ponents, Marc Riera director musical, de la companyia Xuriach, va presentar la comunicació “I després de l’Tricentenari, què ?. La companyia Xuriach més enllà de la commemoració dels fets de 1714”.

Sens dubte, aquesta va ser una bona ocasió per reforçar els vincles amb altres institucions que participen activament en la difusió del nostre patrimoni i, sobretot, per donar a conèixer el posicionament i la línia artística, estètica i pedagògica de Xuriach.

Adjuntem el text per a que es pugui llegir en línia.  Ponència Xuriach Jornades Esbart Català de Dansaires 2014.